VÅRA VISIONER


Vår vision är att vi ska vara det självklara valet av ridskola för dig och ditt barn, oavsett bakgrund, ålder eller nivå.

För att nå upp till den här visionen jobbar vi bland annat mycket med värdegrunder, att behålla vår anläggning som en positiv plats samtidigt som vi lägger stor vikt på utbildning både på våra medarbetare och våra hästar & ponnyer.

Ett mål är att alla våra hästar ska vara utbildade till minst Medelsvår C i dressyr och hoppa 110 cm banor.
Ponnyerna ska vara utbildade till minst Lätt A och hoppa minst Lätt B.

Man får dock inte glömma bort att en hästs värde på ridskolan mäts i mer än bara utbildningsnivån tävlingsmässigt.
Den nya ryttaren behöver en trygg och stadig häst som svarar på grundhjälperna och inte en trimmad tävlingshäst.
Vi strävar efter att ha balansen för att kunna möta alla ryttare.


Vi ska i praktiken stå för en hästhållning som är hållbar i längden och med skolhästen i centrum - på riktigt. 

Det här jobbar vi dagligen med. Både för våra elevers skull men speciellt får våra hästar. Vi vill lära ut en hästhållning som fungerar i hela hästens liv, där hästen kan vara lycklig med sitt jobb och allt runt omkring. Vi vill inte vara ridskolan som behöver byta ut sina hästar efter ett antal år eller alltid vara beroende av att alla hästar kan jobba hela tiden. En häst måste kunna ha en dålig dag och kunna få ledigt när den behöver det.

Därför går våra hästar max 2 ridpass per dag 4 - 6 dagar i veckan, där det ingår mycket ridning i naturen. Antingen som rena uteritter eller som fram- eller avskrittning ute. Det här bidrar till att hästarna håller rent fysiskt men också att de mår bra mentalt.

Hästarna bor på lösdrift i storhästgrupp och kommer in till sina uppbindningsplatser inför ridlektion.
Tack vare att de inte står på stall mer än nödvändigt tycker de oftast det är roligt att träffa våra elever och gillar sitt jobb.
Skulle en häst visa missnöje är det viktigt att du som elev säger till din instruktör så att vi kan lösa problemet direkt.

Förutom det ovan jobbar vi med många andra småsaker som gör hästarnas vardag bättre.
Vi har bland annat ett system där du som elev hos oss måste tränsa upp innan du ensam får tränsa våra skolhästar. Allt för hästarnas bästa.
Likadant lägger vi stor vikt vid att man lär sig att borsta och sadla på ett sätt som hästarna tycker är OK.


Vår vision är också att föda upp egna hästar för ridverksamheten, både ponnyer och hästar.

Redan idag bedriver vi uppfödning i liten skala, något vi började seriöst med 2014 då vi köpte Allegra Conterna (Conterno Grande - Grannus) som avelssto. Från henne fick vi två fina avkommor, Bheriyas Caradhras (Conterno Grande - Radisson VDL) och Bheriyas Alcora (Conterno Grande - Radisson VDL).
År 2022 fick vi tre föl undan våra fina ston Camira (Camaro M - Irco Mena, betäckt med Diero Lux N, "Phoenix" Stoföl), Bheriyas Alcora (ovan nämnd, betäckt med Diero Lux N, "Arizona", stoföl) och Toxic Lady (efter en mindre känd hopphingst som heter First Leth, betäckt med Cannobio, "Nattskatta", stoföl). 
Alcora har själv fått ett föl tidigare, Bheriyas Nagini (Radisson VDL - Karmel vd Watering) som ägs av Linn Persson

2018 fick vi den fantastiska förmånen att hitta en väldigt trevlig ponnyhingst och sommaren 2019 var startskottet för vår ponnyavel då vi fick 7st ponnyföl efter vår egna hingst Frost. Det var en drömstart med 6st ston och 1 hingstunge.

2023 Fick vi en Baby-Boom med 8 föl efter en egen trevlig hingst vid namn Rialto (Andalusier/Arabiskt Fullblod). 5 stoföl och 3 hingstföl som alla är supertrevliga och sociala.

2024 Fick vi våra efterlängade SWB-föl undan våra fina hoppston Alcora och Camira med Mr Vain-avkomman Zerberus MP. De har fått namnen Bheriyas Azkaban och Bheriyas Chateau Dif

Vårt avelsmål är att föda upp egna hästar och ponnyer, med ett trevligt temperament, för vår verksamhet.
Ponnyerna ska vara stabila, trevliga med lagom stora gångarter och med god hoppförmåga.
Hästarna ska ha bra och väl genomtänkta stammar med största fokus på temperament och ridbarhet men samtidigt ha förutsättningarna att användas som tävlingshästar i sporten.